• Ontwerp

Branding door ons grafisch team

Een brand identity is een van de belangrijkste zaken voor je bedrijf! Het is een van de eerste dingen die je potentiële klanten te zien krijgen. Signz hecht daarom veel aandacht aan het grafisch team.


Wat velen niet weten is dat brand identity heel wat omvat, het is meer dan enkel een logo. Nu hoor ik je al denken “wat is branding dan wel?”. Wel het is de manier waarop je jouw bedrijf en je verhaal naar de buitenwereld gaat communiceren. Jouw merkidentiteit zorgt er namelijk voor dat je bij de buitenwereld gekend bent!Hoe?

Wil je graag een eerste goede indruk nalaten bij de klant? Dan is het noodzakelijk om een strategie uit te werken. Het is belangrijk om te weten wat je klanten verwachten en hoe je ervoor zorgt dat ze je leuk vinden. Je werkt een duidelijk, sterk plan uit zodat je zicht hebt op de doelen die je wil bereiken. Uiteraard ook hoe je deze doelen kunt bereiken.
Your story

Wanneer ben jij gestart met jouw bedrijf? Hoe is alles begonnen? Breng je verhaal naar de buitenwereld! Je brand identity is jouw verhaal, deel dit dan ook met de iedereen! Je verhaal bevat de boodschap waarmee je je klanten kan overtuigen. Zelf wil je toch dat klanten je merk vertrouwen? Als je je merkverhaal communiceert naar de buitenwereld toe, zul je dit vertrouwen van jouw potentiële klanten winnen!
Wie?

Branding gaat eveneens over de relatie tussen je bedrijf en je klanten. Jouw klanten zijn degene die jouw product of service gebruiken. Je wil dan toch de juiste mensen bereiken, niet? Probeer daarom in de smaak te vallen bij je klanten. Focus hierbij op wat voor jouw doelgroep belangrijk is en probeer hen op deze manier te bereiken!
Visuele identiteit

Uit onderzoek kunnen we afleiden dat de consumenten kiezen voor jouw bedrijf op basis jouw visuele uitstraling. Vandaar ook dat wij bij Signz ook de focus leggen op visuele communicatie. Ben je op zoek naar deze visuele communicatie voor jouw bedrijf? Ons grafisch team kan jou hierbij helpen! Visuele identiteit omvat zaken als jouw logo, kleuren, afbeeldingen en lettertypes. Laten we ons even verdiepen in deze visuele items.


Jouw logo

Een logo is een van de belangrijkste zaken rond je brand identity. Een sterk logo is onderscheidend, aantrekkelijk en heeft een herkenbaar design. Mensen gaan jou dan ook kennen aan de hand van je logo. Ben je op zoek naar een logo om in het oog te springen? Geef ons gerust een seintje, want ons grafisch team helpt je gerust verder voor de creatie van een logo!Kleuren en emoties

Welke kleuren triggeren jou? Kleuren hebben een grote invloed op emoties en zorgen eveneens voor associaties. Kleur is dan ook het eerste wat mensen over jouw onderneming onthouden.


Om nu de juiste kleuren te kiezen voor jouw bedrijf moet je je toch enkele vragen stellen. Wat wil je met jouw bedrijf uitstralen? Welk type klanten wil je aantrekken met jouw onderneming? Wanneer je een antwoord kent op deze vragen, kun je de kleuren gaan bepalen. Elke kleur staat dan ook voor een bepaalde emotie.