top of page
  • Ontwerp

Maak kennis met zeefdruk

Bijgewerkt op: 22 jul. 2020

Druktechnieken zijn niet altijd even goed gekend. Vandaar dat we jou kennis willen laten maken met zeefdruk. Wij, met Signz, zijn onder andere gekend voor drukwerk. Wat je misschien niet weet is dat wij ook zeefdrukken.


Weet jij wat zeefdrukken is? Het is een gekende techniek voor het bedrukken van allerhande materialen, waaronder v-borden en stickers. Zeefdrukken gebeurt stap voor stap. Benieuwd naar hoe wij zeefdrukken? We leggen het je kort even uit.
Zeefdrukken, wat is het en hoe verloopt het?

Heb je ooit al iets laten zeefdrukken? Weet je hoe zeefdrukken verloopt? Als je het woord zeefdrukken hoort, kun je waarschijnlijk wel een beetje afleiden wat het exact is. Het gaat om het drukken van inkt door een zeef, op de drager. Ook deze druktechniek doen wij bij Signz!


Heb je enig idee hoe het zeefdrukken verloopt? Wel, eerst en vooral gaat het om het maken van een zeefraam. Weet je wat we bedoelen met een zeefraam? Heb je deze drukterm ooit al gehoord? Wel het is een aluminium frame waar een gaas is ingespannen. Uiteraard zijn er verschillende types. Bij een fijne gaas heeft deze gaas veel kleine gaatjes. Bij een grovere gaas zijn er minder gaatjes, maar ze zijn wel veel groter. Afhankelijk van wat er moet gedrukt worden, een logo of tekst, kiezen we voor jou de beste zeefraam om het mooiste resultaat te verkrijgen!


Hierop wordt een fotografisch gevoelige coating aangebracht. Vervolgens wordt deze zeefraam belicht met jouw ontwerp. De belichte delen worden weggespoeld met water, waardoor het zeefraam een eigen motief krijgt.


Vanaf nu kunnen we jouw gewenste item gaan bedrukken. De inkt wordt rechtstreeks op het zeefraam aangebracht. Vervolgens wordt de inkt handmatig of automatisch met een rakel door de belichte delen gedrukt.


Hierna gaat het materiaal in onze rekken om de inkt te drogen. Ziezo, jouw materiaal is bedrukt!Wanneer zeefdruk en wanneer digitale bedrukking?

De druktechniek is afhankelijk van het ontwerp, aantal kleuren en de oplage. Heb je veel kleuren en een kleine oplage? Dan kiezen we voor een digitale druk. Heb je een grote oplage en meerdere kleuren? Dan zullen we de zeefdruk als techniek kiezen.Wil je graag meer info over onze druktechnieken, laat dan zeker een berichtje na!

Wij zeefdrukken voor u graag jouw allerhande materialen!


Het Signz Team

151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page