top of page
  • Ontwerp

Tips voor het ideale visitekaartje

Bij Signz doen we allerlei print -en drukwerk, waaronder ook visitekaartjes. Het is natuurlijk van groot belang dat je goed weet wat je op je visitekaartje wil plaatsen. Wat de do’s en don’t’s zijn voor jouw visitekaartje.


Weet je niet goed wat je allemaal op je naamkaartje moet zetten? Of ben je op zoek naar hoe jouw kaartje goed in het oog springt? We geven jouw enkele tips!Wees bewust van het hoofddoel

Het allerbelangrijkste doel van jouw visitekaartje is om op een duidelijke manier je naam en contactgegevens mee te geven. Wil je ook een indruk nalaten bij de ontvanger met jouw onderneming? Dit vormt echter niet het belangrijkste doel, maar is uiteraard mooi meegenomen.


Wij raden je aan om je voornamelijk te focussen op contactgegevens als: naam, telefoon en e-mail. Dit zijn de belangrijkste contactgegevens op jouw visitekaartje! Uiteraard is een logo ook van belang! Heb je nog geen logo? Wil je er graag eentje laten ontwerpen? Wij hebben een grafisch team voor u klaar, die jouw hiervoor graag verder helpt!Leesbaarheid

Is jouw bedrijfsnaam goed leesbaar op jouw visitekaartje? Het is mogelijk dat door grafische bewerkingen de naam van je organisatie minder goed zichtbaar of leesbaar is. Dit komt enkel voor bij letterlogo’s. Zorg er dus voor dat de bedrijfsnaam niet enkel in het logo voorkomt, maar ook nog eens gewoon op jouw visitekaartje. Zo weet de ontvanger 100% zeker wie je bent.Less is more

Op een visitekaartje is er niet al te veel ruimte voor tekst. Daarom is het van groot belang om alleen de uiterst noodzakelijke items op jouw visitekaartje te plaatsen. Enkel je logo met contactgegevens volstaat. Het is ook aan te raden om bepaalde gegevens er kort en krachtig op weer te geven, zoals je website, sociale media, … Je hoeft hier geen ultra lange links voor op jouw kaartje te plaatsen.


Een extra touch

Het is altijd tof en creatief om iets extra toe te voegen aan je visitekaartje. Door een creatieve touch aan jouw kaartje toe te voegen, laat een speciale, extra indruk na! Wie wil dat nu niet?

Een speciale vouwvorm kan zorgen voor het nalaten van een goede indruk. Wanneer je kiest voor een gevouwen visitekaartje, zijn er extra zijdes waardoor je meer informatie kunt plaatsen op jouw kaartje. Maak hier gebruik van door te kiezen voor een toffe quote of foto op jouw kaartje te plaatsen.


De papiersoort van je visitekaartje is ook van belang! Kies voor iets dat professioneel oogt, maar toch ook een extraatje geeft aan jouw visitekaartje! Kies voor een afwerking met spotlack, bronsfolie in zilver en goud en glanzend en mat laminaat.  • Spotlak: Al gehoord van spotlak? Bij spot-UV lak kun je bepaalde gedeeltes van uw drukwerk laten voorzien van een glanzende laag, die mooi afsteekt tegen het matte van het papier!


  • Bronsfolie: Op zoek naar een bronsfolie voor jouw visitekaartje? Je hebt de keuze uit een 3-tal verschillende kleurenfolies: goudfolie, zilverfolie of bronsfolie. Zo weet je zeker dat jouw drukwerk precies de uitstraling krijgt zoals je wenst!


  • Laminaat: Het aanbrengen van een transparante plastic folie, die door warmte en lijm aan het papier hecht. Laminaat is te verkrijgen in twee varianten: mat en glanzend.Ben je op zoek naar een drukker voor jouw visitekaartje? Of zoek je nog een logo voor op jouw naamkaartje? Signz helpt je graag verder! Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen!


Het Signz Team

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page