top of page
  • Ontwerp

Plak zelf je stickers in 4 stappen!

Ben je op zoek naar stickers? Voor ontwerp en creatie van stickers moet je bij Signz zijn! Heb je eenmaal je stickers in handen, maar weet je niet hoe je ze mooi kunt plakken? Het zou zonde zijn om jouw stickers verkeerd te plakken! Wij hebben enkele tips voor jou om dit tot een goed einde te brengen!


Voorkom problemen tijdens het plakken met onze stickerplaktips! Met een opvallend stickerontwerp breng je deze communicatievorm tot een veilig einde door je wat te verdiepen in deze materie!


Belangrijke benodigdheden voor het plakken van jouw stickers


  1. Een superstrakke sticker (krijg je natuurlijk van ons)

  2. Een rakel

  3. Een emmer met sopje en schoonmaakdoek

  4. Een plantenspuit met water en afwasmiddel (alleen wanneer je nat gaat plakken)

  5. Een propere doek

  6. Een rol afplaktape

  7. Een rolmaatVan beginneling tot professionele plakker


Stap 1: Ondergrond stof-en vetvrij maken

Een proper begin is een goed begin kunnen we wel zeggen. Alles begint bij een propere ondergrond! Doe dit aan de hand van een vochtige schoonmaakdoek om de ondergrond vetvrij te maken. Droog die daarna af met je droge theedoek. Zo, jou te beplakken oppervlakte is al proper!
Stap 2: Positie van je sticker bepalen

Ken je het gevoel wanneer je je sticker schuin plakt? Een hatelijk moment toch? Een schuin geplakte sticker is dus geen optie! Wil je jouw sticker t ot op de millimeter perfect plakken? Dan raden we jou aan een waterpas en een rol afplaktape te gebruiken.


Denk je nu; “ja lap ik heb geen waterpas”? Gebruik dan ter vervanging de vloer, de deurpost of het plafond als referentiepunt. Heb je wel een waterpas? Plak dan eerst een stuk tape in een rechte lijn waar de sticker boven moet komen.


Droog of nat plakken?

Wanneer plak je nu het best droog? Droog plakken doe je wanneer je ondergrond heel erg ruw is, dit kan dan bijvoorbeeld op een muur met een structuurtje in.


Wil je liever nat stickers plakken? Wel dat is heel simpel! Heb je een gladde ondergrond zoals een gietvloer, een raam of een kunststof wand? Dan plak je de plakkant van de sticker het best nat. Mocht je dan toch nog de sticker schuin plakken dan kun je nog een beetje schuiven 😉.
Stap 3: Het vel van de sticker verwijderen

Nu kunnen we het vel van de sticker halen. Kies een hoek van de sticker en trek daar het vel van af. Pas wel op bij grote stickers dat die niet aan zichzelf gaan kleven! Als je gekozen hebt om op een gladde ondergrond te plakken, spuit dan eerst de sticker nat!

Opgelet: heb je een contour gesneden sticker? Wees dan voorzichtig wanneer je de sticker van het schutvel haalt. Hiermee kan het scheuren van de sticker vermeden worden.


Stap 4: Stickers plakken zonder luchtbellen

Plakken maar! Zorg wel dat je niet van die lelijke luchtbellen onder je sticker hebt, dit is nog vervelender dan een schuin geplakte sticker! Ja de vraag is nu: “hoe voorkom je dit”? Begin altijd eerst met het midden van je sticker te plakken, je plakt van binnen naar buiten. Pak nu de rakel en veeg hiermee beetje bij beetje de sticker tegen de ondergrond. Zit je toch met luchtbelletjes? Wrijf deze dan weer naar buiten met de rakel.


Tip: Plak je nat, maar blijft het niet goed kleven? Wacht dan even tot het water opgedroogd is en duw het daarna nog eens aan. Heb je toch nog luchtbelletjes? Maak er dan een gaatje in met een scherp mes.Hopelijk hebben onze tips jou goed geholpen en is jouw sticker nu mooi geplakt! Wil je meer info over onze stickers zelf neem dan zeker een kijk je op de website! Aarzel ook zeker niet om ons te contacteren!


Het Signz team

129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page